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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  31/10/2019
Actualizado :  31/10/2019
Tipo de producción científica :  Hojas de Divulgación
Autor :  VICENTE, E.; LADO, J.; MANZZIONI, A.; ARRUABARRENA, A.; GIAMBIASI, M.; VARELA, P.; GIMÉNEZ, G.; SILVERA, E.; MACHÍN, A.; GONZÁLEZ-ARCOS, M.
Afiliación :  CARLOS ESTEBAN VICENTE CASTRO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; WASHINGTON ARIEL MANZZIONI FERNANDEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANA ARRUABARRENA PASCOVICH, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIO ALEJANDRO GIAMBIASI RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PABLO NICOLAS VARELA PESSOLANO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO GIMÉNEZ FRANQUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; E. SILVERA, Fitopatología Facultad de Agronomía, UDELAR; A. MACHÍN, Fitopatología Facultad de Agronomía, UDELAR; MATIAS GONZÁLEZ-ARCOS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  El cultivar de frutilla "INIA Yrupé" (SGS73.1).
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  Montevideo (UY): INIA, 2019.
Páginas :  4 p.
Serie :  (Hoja de Divulgación; 109)
Idioma :  Español
Contenido :  RESUMEN. "INIA YRUPÉ" se recomienda para la producción de otoño, invierno y primavera bajo cultivo protegido. Posee un desempeño superior a ?INIA Ágata? en productividad semi precoz, arquitectura de planta, forma y sabor de fruta, con la ventaja de tener menor incidencia de botrytis, arañuelas y oidio.
Thesagro :  FRUTILLA; VARIEDADES.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13697/1/HD-109-Frutilla-octubre-2019.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB102008 - 1INIFL - PPUY/INIA/HD/109/HORTICULTURAhd109

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Treinta y Tres. Por información adicional contacte bibliott@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  05/04/2019
Actualizado :  15/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  -- - --
Autor :  HERD, R. M.; VELAZCO, J.I.; SMITH, H.; ARTHUR, P. F.; HINE, B.; ODDY, H.; DOBOS, R. C.; HEGARTY, R. S.
Afiliación :  ROBERT M. HERD, NSW Department of Primary Industries, Livestock Industries Centre. Environmental and Rural Science, University of New England; JOSÉ IGNACIO VELAZCO DE LOS REYES, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. Environmental and Rural Science, University of New England.; HELEN SMITH, Local Land Services Agency; PAUL F. ARTHUR, NSW Department of Primary Industries; BRAD HINE, CSIRO Agriculture and Food, F.D McMaster Laboratory; HUTTON ODDY, NSW Department of Primary Industries, Livestock Industries Centre; ROBIN C. DOBOS, NSW Department of Primary Industries, Livestock Industries Centre; ROGER S. HEGARTY, Environmental and Rural Science, University of New England.
Título :  Genetic variation in residual feed intake is associated with body composition, behavior, rumen, heat production, hematology, and immune competence traits in Angus cattle.
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  Journal of Animal Science: 2019, skz077, Corrected Proof, Available online 20 february 2019. In Press.
DOI :  10.1093/jas/skz077
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received: 05 November 2018//Revision Received: 04 February 2019// Accepted: 20 February 2019.
Contenido :  This experiment was to evaluate a suite of biological traits likely to be associated with genetic variation in residual feed intake (RFI) in Angus cattle. Twenty nine steers and 30 heifers bred to be divergent in postweaning RFI (RFIp) and that differed in midparent RFIp-EBV (RFIp-EBVmp) by more than 2 kg DMI/d were used in this study. A 1-unit (1 kg DM/d) decrease in RFIp-EBVmp was accompanied by a 0.08 kg (SE = 0.03; P < 0.05) increase in ADG, a 0.58 kg/d (0.17; P < 0.01) decrease in DMI, a 0.89 kg/kg (0.22; P < 0.001) decrease in FCR, and a 0.62 kg/d (0.12; P < 0.001) decrease in feedlot RFI (RFIf). Ultrasonically scanned depths of subcutaneous fat at the rib and rump sites, measured at the start and end of the RFI test, all had strong positive correlations with RFIp-EBVmp, DMI, and RFIf (all r values ?0.5 and P < 0.001). Variation in RFIp-EBVmp was significantly correlated (P < 0.05) with flight speed (r = ?0.32), number of visits to feed bins (r = 0.45), and visits to exhaled-emission monitors (r = ?0.27), as well as the concentrations of propionate (r = ?0.32) and valerate (r = ?0.31) in rumen fluid, white blood cell (r = ?0.51), lymphocyte (r = ?0.43), and neutrophil (r = ?0.31) counts in blood. RFIp-EBVmp was also correlated with the cellular immune response to vaccination (r = 0.25; P < 0.1) and heat production in fasted cattle (r = ?0.46; P < 0.001). Traits that explained significant variation (P < 0.05) in DMI over the RFI test were midtest metabolic-BW (44.7%), r... Presentar Todo
Palabras claves :  BODY COMPOSITION; CATTLE; DIGESTIBILITY; FEED EFFICIENCY; IMMUNE COMPETENCE.
Thesagro :  PRODUCCIÓN ANIMAL.
Asunto categoría :  L51 Fisiología Animal - Nutrición
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT102740 - 1PXIAP - DDJAS/2019/VELAZCO
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